Results 1 to 1 of 1

Thread: Event Viewer

  1. #1
    Member Djinni's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    England
    Posts
    419
    Thanks
    14
    Thanked 33 Times in 32 Posts

    Default Event Viewer

    Need some help deciphering and fixing some issues I found from the Event Viewer after my computer decided to "randomly" reboot itself several times in the space of an hour.

    Error:
    The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
    ASMIO
    Log Name: System
    Source: Service Control Manager
    Date: 29/04/2012 09:49:58
    Event ID: 7026
    Task Category: None
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: Djinni-PC
    Description:
    The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
    ASMIO
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Service Control Manager" Guid="{555908d1-a6d7-4695-8e1e-26931d2012f4}" EventSourceName="Service Control Manager" />
    <EventID Qualifiers="49152">7026</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2012-04-29T08:49:58.804979700Z" />
    <EventRecordID>830460</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="880" ThreadID="884" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>Djinni-PC</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="param1">
    ASMIO</Data>
    </EventData>
    </Event>
    Warning:
    Detected unrecognized USB driver (\Driver\pci).
    Log Name: SystemSource: hcmon
    Date: 29/04/2012 09:49:06
    Event ID: 0
    Task Category: None
    Level: Warning
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: Djinni-PC
    Description:
    Detected unrecognized USB driver (\Driver\pci).
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="hcmon" />
    <EventID Qualifiers="32768">0</EventID>
    <Level>3</Level>
    <Task>0</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2012-04-29T08:49:06.295287500Z" />
    <EventRecordID>830447</EventRecordID>
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>Djinni-PC</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data>\Device\hcmon</Data>
    <Data>\Driver\pci</Data>
    <Binary>000000000200280000000000000000800000000000 00000000000000000000000000000000000000</Binary>
    </EventData>
    </Event>
    Critical:
    The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
    Log Name: SystemSource: Microsoft-Windows-Kernel-Power
    Date: 29/04/2012 09:48:25
    Event ID: 41
    Task Category: (63)
    Level: Critical
    Keywords: (2)
    User: SYSTEM
    Computer: Djinni-PC
    Description:
    The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
    <EventID>41</EventID>
    <Version>2</Version>
    <Level>1</Level>
    <Task>63</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2012-04-29T08:48:25.314015500Z" />
    <EventRecordID>830365</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>Djinni-PC</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="BugcheckCode">0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
    <Data Name="SleepInProgress">false</Data>
    <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
    </EventData>
    </Event>
    I have since dropped my OC down to 4.2GHz (from 4.5GHz) and voltage down to 1.305v (from 1.350v) and it seems to be stable (Currently running a Filezilla backup, F@H, WoW and Chrome (14tabs)) - Previous OC setting has been stable for over 5months.
    Last edited by Djinni; 29-04-2012 at 09:28 AM.
    Current Project :::: Virtual Private Server hosting and Modded Minecraft admin :::: http://www.refreshprojects.com/
    Fractal Design Define R4 || Intel i7 2600k @ 4.8GHz || Thermaltake Frio Pull/Push || 8GB G.Skill Ripjaws-X || ASUS P8Z68 V-PRO || MSI GTX 560Ti Hawk || GTX 610 || Samsung 2233RZ || LG IPS236V-PN || Samsung 46 F6320

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •